Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläsk scaloppine

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tunna fläskmedaljonger steks hastigt och serveras med en fantastisk sås på honung, dijonsenap, hallon och lime. Vem kan motstå det?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva fläskfilén diagonalt i ca 1½ cm tjocka skivor.
  2. Lägg skivorna mellan plastfolie och banka ut dem med en köttklubba tills de är ca ½ cm tjocka. Sätt ugnen på 100 grader.
  3. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i hälften av fläskmedaljongerna och krydda dem med salt och peppar. Stek ca 5 minuter, vänd dem en gång, tills de är väl brynta. Lägg över i en ugnsfast form och sätt in i ugnen. Stek resten av köttet på samma sätt.
  4. Tillsätt senap, sylt, vinäger och limesaft till stekpannan och vispa väl. Vispa ner 1 dl vatten och koka upp på medelvärme. Låt sjuda ca 1 minut. Ringla såsen över medaljongerna, strö över persiljan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.