Detta är en helt underbar rätt med sting i. Alla som ätit den har gett kanonbetyg på den.
Instruktioner
- Putsa och skär filén i ½ cm tjocka skivor. Strimla löken och paprikan. Riv av skalet och pressa saften ur apelsinen.
- Bryn löken lätt i oljan och tillsätt paprikan, apelsinen och sockret. Låt bryna tillsammans några minuter. Skeda i sambal oelek, chilisås, curry, soja,creme fraiche och vin. Koka upp såsen. Låt den småputtra på svag värme.
- Bryn under tiden filén i en stekpanna. Salta och peppra den lätt och bryn den snabbt på båda sidorna. Häll över såsen. Späd ev med mer vin och smaka av.
- Servera med ris och gärna en grönsallad.
Publicerat den
7 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta var verkligen gott. Apelsinen gör att det blir en speciell smak. Framförallt var det lätt att göra. Kommer att göra denna rätt igen.
Hej, detta är en av mina absoluta favoritsäser. Jag gör alltid den när jag serverar tacos, är inte så förtjust i färdig tacosås på burk, och då passar den här tycker jag. Gjorde det i lördags faktiskt och hade resterna i matlådan idag. //Nettan
Gott och lite lyxigt. Kommer serveras fler gånger hos oss =)
Jag använder två paprikor i såsen, både gul/orange och röd.