Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé i fransk senapssås

 
Skriv ut

Senapssåsen är ljuvligt god till fläskfilén!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i drygt centimetertjocka skivor. Salta, peppra och vänd dem i vetemjöl.
  2. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna, häll ev. på konjak och bränn av. Men ha då alltid ett lock till hands att släcka med. Flytta över köttet till en gryta.
  3. Fräs smör/margarin i stekpanna, vispa ner grädde, senap och citronsaft. Låt såsen koka ihop någon minut. Smaka av med salt, svartpeppar och ev. mera senap.
  4. Häll såsen över köttet i grytan och låt det puttra några minuter, tills köttet är genomstekt.
  5. Strö över massor av persilja och servera med kokt ris eller potatis och grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.