Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med äpple och lingon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Råstekt potatis är jätte gott till fläskfilé. Såsen är gjord så att de som har laktos kan äta den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär potatis i tunna skivor och stek i lite olja tills de är mjuka och fått lite färg. En nypa salt och lite nymalen peppar på.
  2. Vispa ihop cider, havregrädde, majsstärkelse och buljongtärning, låt koka upp och sjud några minuter. Smaka av och blanda i lingon. Skär fläskfilén i cm tjocka skivor. Hetta upp margarin i en stekpanna och stek filéerna några minuter på varje sida.
  3. Skär äpplena i tärningar och stek dem så de mjuknar lite.
  4. Skiva eller tärna potatis och stek dem gyllenbruna i en stekpanna i olja några minuter. Salta och peppra.
  5. Servera fläskfilén med äppelbitar, sås och råstekt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.