Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med baconfyllning

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Blir mycket gott både på grillen och i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till ca 200 grader alt. förbered grillen.
  2. Skär två snitt som ett upp-och-ner vänt V längs med filén. Öppna upp snitten och krydda med salvia, salt och peppar. Fyll sedan med bacon. Om man gör i portionsbitar kan man "nåla" ihop filéerna med tandpetare alt. grillspett i trä som blötlagts. Gör man hel filé så är det enklare att binda upp den med steksnöre. Skär sedan små snitt i filén och stoppa in små bitar av vitlöksklyftorna.
  3. I ugn: Bryn filén i en stekpanna så den får färg runt om. Lägg sedan filén i en trång ugnsform så köttsaften inte ångar bort för mycket. Sätt in i ugn i ca 30 minuter, ung. 70 grader kött temp.
  4. På grill (den bör ha lock): Pensla filén med grill olja och grilla på medelhet grill. Låt köttet få en grillyta och stäng därefter locket på grillen. Grilla ca 30 minuter och vänd köttet med jämna mellanrum. Kontrollera genoma att sticka i köttet och se att köttsaften är klar.
  5. Servera med kokt potatis och kantarellsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.