Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med Gorgonzolasås.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En supergod och enkel festmåltid. I orginalreceptet använder man oxfilé, jag har bytt ut den till fläskfilé och det går alldeles utmärkt. Man bör smaka av såsen innan man har i all ost då det kan skilja ganska mycket på sältan beroende på vilken ost (fabrikat) man använder.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär filén i ca 3-4 cm tjocka skivor. Skär en ficka i skivorna och fyll med en skiva ost. Strö lite peppar över. Bind om ett snöre eller fäst ihop med tandpetare och stek dem i smör. Salta lätt.
  2. Tag köttet ur pannan och vispa ur med sherry, crème fraiche och ca 4 msk ost. Tillsätt buljongtärning och soja. Låt såsen koka ihop och smaka ev av med mer salt, peppar och ost.
  3. Servera med klyftpotatis,sparris och ugnsgratinerade tomathalvor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.