Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Fick höra av våra gäster att det var bland det godaste de ätit! Testa själv, du blir inte besviken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda fileérna med grillkrydda och helstek dessa färdiga.
  2. Skala potatis och morötter, klyfta potatisen och skär morötterna i slantar.
  3. Skär purjolöken i bredare ringar. Lägg grönsakerna i en kastrull med vatten, så att det täcks ordentligt. När vattnet når kokpunkten, hälls det ut.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och lägg därefter i grönsakerna. Häll olja över dessa och potatiskrydda.
  5. Sätt ugnen på 225 gr, ugnstek i ca 20 min. Därefter sätter du ugnen på 250 gr och grill, i ca 5 min. Passa så inte purjon blir svart!
  6. Blanda ihop alla ingredienserna till såsen och låt den småputtra ett tag.

Liknande recept

Kommentarer (25)

  • sonja55 10 februari 2008

    Det godaste vi har ätit på länge,en riktig höjdare, såsen, potatisen och grönsakerna var riktigt smarrig,jag använde även en gul paprika, delade den i småbitar och blandade i den innan det sattes in i ugnen. Bra bjud mat.

  • axmo 24 februari 2008

    Väldigt lyckad middag med denna varmrätt, vilken inte tog allt för lång tid att göra

  • Heisjo 3 mars 2008

    Supergott!! Dottern åt såsen med sked *smile* Kommer helt klart användas till bjudmat!

  • whackysofie 15 maj 2008

    En mmmm så god maträtt!!Bjöd mina svärföräldrar på detta och det vart mycket populärt!!

  • lei040376 12 januari 2009

    jättegod recipe....min man tycker om den jättemycket...try it yourself...

  • Kicki8 15 januari 2009

    Mycket gott, åt filén och såsen till nyår med potatisbakelser alla tyckte det var supergott även barnen.

  • MajaZoya 1 februari 2009

    Mycket gott och det blev verkligen rejält med sås, i många recept tycker jag det blir för lite men här räckte det gott och väl.

  • Tingelingela 22 mars 2009

    Jättegott, detta kommer jag att göra fler gånger. =)

  • SuHo 5 april 2009

    Vår absoluta favorit just nu! Vi brukar dock äta pasta till... Men såsen är så himla god - den skulle vi kunna äta till allt! Tusen Tack för det receptet!

  • Pirkko 26 september 2009

    Tack för en jättegod recept! Såsen var extragott. Den här kommer vi göra flera gånger. Jag ger 5 stjärnor.

  • mumsan 14 november 2009

    Mordgott! Självklart 5 stjärnor! Testa gärna Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet 2008 (nr 6253) från Australien för 89:- ett höjdarvin som passar fint till höjdarsåsen!

  • OVEAHLGREN 29 december 2009

    En man på väg mot 85 tycker om att fixa med mat, Detta recept måste jag ju prova, det låter så gott, tack vännen. Ove.

  • ladyboss006 3 januari 2010

    Suveränt god sås. Tack så mycket för receptet. Det blev mycket populärt på nyårsafton.

  • 541002 3 januari 2010

    Tack för en supergott recept. Mycket populärt bland alla stor och små gäster, detta kommer jag att bjuda på många gånger

  • busan23 3 januari 2010

    Tack för för det goda receptet. Var en superduper god sås. Det blev över sås som jag använde till tjälknul också, vilket inte var helt fel :)

  • santafe1 18 januari 2010

    Lagade den här rätten i helgen.Gott.Jag kommer säkert att göra det fler gånger.

  • jandersson81 22 januari 2010

    Underbart gott!!!!

  • h5n1 31 januari 2010

    Suveränt gott. Tack för receptet!

  • camillahal 5 februari 2010

    Detta var den absolut godaste såsen jag ätit, och den är också god att ära kall till grillat.

  • malin_olsson50 14 februari 2010

    Gjorde denna rätt i helgen.. Åh vad gott det var!:) Blev sås över så hade det dagen efter till kycklingfilé..även det jättegott! Kommer göras om många gånger:) Tack! Klar 5:a:)

  • emmadockan 5 mars 2010

    Vi gjorde denna till nyår, blev mycket lyckad. Smaken blev bara bättre efterhand...!

  • Tozza 10 juni 2010

    Vi har lagat den 2ggr nu, helt okej rätt. Såsen var god men ingen jätte favvo så vi gör den fler ggr. Men en 3:a iaf för det var väldigt snabbt och lätt att laga också.

  • morot90 3 december 2010

    mmm låter gott. måste prova.

  • tantjessica 30 december 2010

    De här låter som min smak, supergott ser det ut! De får bli huvudrätt imorn på Nyår! Tack snälla för att du delar med dig! Kram och Gott nytt/Jessica

  • gertluddpowwel 10 mars 2013

    Mumsigt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.