Fick höra av våra gäster att det var bland det godaste de ätit! Testa själv, du blir inte besviken.
Instruktioner
- Krydda fileérna med grillkrydda och helstek dessa färdiga.
- Skala potatis och morötter, klyfta potatisen och skär morötterna i slantar.
- Skär purjolöken i bredare ringar.
Lägg grönsakerna i en kastrull med vatten, så att det täcks ordentligt. När vattnet når kokpunkten, hälls det ut.
- Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och lägg därefter i grönsakerna. Häll olja över dessa och potatiskrydda.
- Sätt ugnen på 225 gr, ugnstek i ca 20 min. Därefter sätter du ugnen på 250 gr och grill, i ca 5 min.
Passa så inte purjon blir svart!
- Blanda ihop alla ingredienserna till såsen och låt den småputtra ett tag.
Publicerat den
25 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det godaste vi har ätit på länge,en riktig höjdare, såsen, potatisen och grönsakerna var riktigt smarrig,jag använde även en gul paprika, delade den i småbitar och blandade i den innan det sattes in i ugnen. Bra bjud mat.
Väldigt lyckad middag med denna varmrätt, vilken inte tog allt för lång tid att göra
Supergott!! Dottern åt såsen med sked *smile* Kommer helt klart användas till bjudmat!
En mmmm så god maträtt!!Bjöd mina svärföräldrar på detta och det vart mycket populärt!!
jättegod recipe....min man tycker om den jättemycket...try it yourself...
Mycket gott, åt filén och såsen till nyår med potatisbakelser alla tyckte det var supergott även barnen.
Mycket gott och det blev verkligen rejält med sås, i många recept tycker jag det blir för lite men här räckte det gott och väl.
Jättegott, detta kommer jag att göra fler gånger. =)
Vår absoluta favorit just nu! Vi brukar dock äta pasta till... Men såsen är så himla god - den skulle vi kunna äta till allt! Tusen Tack för det receptet!
Tack för en jättegod recept! Såsen var extragott. Den här kommer vi göra flera gånger. Jag ger 5 stjärnor.
Mordgott! Självklart 5 stjärnor! Testa gärna Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet 2008 (nr 6253) från Australien för 89:- ett höjdarvin som passar fint till höjdarsåsen!
En man på väg mot 85 tycker om att fixa med mat, Detta recept måste jag ju prova, det låter så gott, tack vännen. Ove.
Suveränt god sås. Tack så mycket för receptet. Det blev mycket populärt på nyårsafton.
Tack för en supergott recept. Mycket populärt bland alla stor och små gäster, detta kommer jag att bjuda på många gånger
Tack för för det goda receptet. Var en superduper god sås. Det blev över sås som jag använde till tjälknul också, vilket inte var helt fel :)
Lagade den här rätten i helgen.Gott.Jag kommer säkert att göra det fler gånger.
Underbart gott!!!!
Suveränt gott. Tack för receptet!
Detta var den absolut godaste såsen jag ätit, och den är också god att ära kall till grillat.
Gjorde denna rätt i helgen.. Åh vad gott det var!:) Blev sås över så hade det dagen efter till kycklingfilé..även det jättegott! Kommer göras om många gånger:) Tack! Klar 5:a:)
Vi gjorde denna till nyår, blev mycket lyckad. Smaken blev bara bättre efterhand...!
Vi har lagat den 2ggr nu, helt okej rätt. Såsen var god men ingen jätte favvo så vi gör den fler ggr. Men en 3:a iaf för det var väldigt snabbt och lätt att laga också.
mmm låter gott. måste prova.
De här låter som min smak, supergott ser det ut! De får bli huvudrätt imorn på Nyår! Tack snälla för att du delar med dig! Kram och Gott nytt/Jessica
Mumsigt!