Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med päron och grönmögelost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Du får en frisk smak av saftiga päron i grytan med fläskfilé smaksatt med grönmögelost.

Ingredienser

Instruktioner

Putsa fläskfilén och skär den i 3 cm tjocka skivor. Torka av köttet med hushållspapper. Salta och peppra snittytan. Bryn köttet på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg sedan över köttet i en låg vid kastrull t ex traktörpanna. Fräs morötter, champinjoner och purjolök i smör ett par minuter och lägg över i grytan. Tillsätt vitt vin, kycklingfond, grädde och grönmögelost. Låt grytan sjuda, ca 10 minuter. Rör om då och då. Skala och kärna ur päronen och dela dem i bitar. Låt bitarna sjuda med i grytan någon minut. Smaka av grytan med salt och peppar. Servera med kokt quinoa och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.