- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ett recept som jag fått från en leverantör. Jag har ännu inte testat det, men det kommer jag att göra i helgen. Det låter i alla fall väldigt gott.
Instruktioner
- Skala och finhacka löken. Skiva svampen. Fräs löken i smör i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt svampen och fräs ytterligare ca 2 minuter. Häll i portvin, buljong och grädde. Koka ihop ca 5 minuter på medelstark värme tills den får lite simmig konsistens
- Blanda mjöl och paprikapulver på en tallrik. Banka ut filéerna till ca 1 cm tjocklek mellan t ex plastfilm. Krydda köttet med salt och peppar. Vänd köttet i mjöl- och paprikablandningen och stek i smör i en stekpanna på medelstark värme.
- Servera köttet med såsen och ris eller hasselbackspotatis.
Publicerat den
3 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar