Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med portvinssås och champinjoner

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett recept som jag fått från en leverantör. Jag har ännu inte testat det, men det kommer jag att göra i helgen. Det låter i alla fall väldigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Skiva svampen. Fräs löken i smör i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt svampen och fräs ytterligare ca 2 minuter. Häll i portvin, buljong och grädde. Koka ihop ca 5 minuter på medelstark värme tills den får lite simmig konsistens
  2. Blanda mjöl och paprikapulver på en tallrik. Banka ut filéerna till ca 1 cm tjocklek mellan t ex plastfilm. Krydda köttet med salt och peppar. Vänd köttet i mjöl- och paprikablandningen och stek i smör i en stekpanna på medelstark värme.
  3. Servera köttet med såsen och ris eller hasselbackspotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.