Stekt fläskfilé med svamp och en god krämig sås är en bra grund till en riktig middagsfavorit. Sherry och senap i såsen är pricken över i.
Instruktioner
- Skär bort den nedre delen av foten på svamparna och borsta av ev grus. Halvera stora svampar och skär dem i fjärdedelar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
- Hetta upp oljan i en teflonstekpanna. Lägg i schalottenlök, vitlök och svamp och bryn 3 minuter under omrörning. Krydda med salt, peppar och muskot. Tillsätt 2 msk sherry och 2 msk vatten. Låt puttra tills vätskan kokat bort. Ta upp svampblandningen och lägg den i en skål.
- Skär fläskfilé i 2 cm tjocka skivor. Bred tunt med senap över skivornas ena sida och krydda med salt och peppar. Hetta upp smöret i teflonstekpannan och stek fläskfiléskivorna på båda sidor. Lägg upp köttet på en tallrik och håll det varmt.
- Blanda crème fraîche, grädde och resten av sherryn i stekpannan och koka upp. Späd såsen med 4-6 msk vatten. Smaka av med salt, peppar och senap efter smak. Blanda ner persiljan.
- Portionera upp svampen på fyra förvärmda tallrikar. Lägg på köttet och skeda över sås. Strö över resten av persiljan. Servera med kokt potatis och resten av såsen.
Publicerat den
1 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar