Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med svamp- och gorgonzolasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskfilégratäng med gorgonzolatäcke

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°
  2. Putsa filén och dela den på mitten. Salta och peppra. Bryn i smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form.
  3. Stek köttet mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna lite och skär upp i ½-centimetertjocka skivor. Lägg tillbaks skivorna i formen.
  4. Sås: Dela champinjonerna i fyra delar och fräs i en kastrull med smör. Tillsätt mjöl och rör om. Späd efter hand med grädde och vatten och rör om kraftigt hela tiden. Låt såsen sjuda i minst 5 minuter. Smaksätt med smulad gorgonzola som får smälta ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Bred såsen över filén och strö över riven ost och gratinera i 10 minuter i 225°.
  6. Servera med kokt broccoli och pressad potatis.
  7. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.