Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med tonnatosås

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Ingick i dotterns studentbuffé. 5 st filéer var nog lagom till 30 personer. I övrigt bjöd vi på: - minipizzor - potatissallad, - 1 kycklingbitar - 1 sås, - mozzarellatallrik, - chark-tallrik, - osttallrik - två desserter - kaffe&tårta + bullar Jag marinerade filéerna i örtblandningen några timmar innan jag stekte och stekte upp det dagen innan. Värmde sedan på allt strax före servering (i ugn 100 grader).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filéerna. Finriv vitlök. Blanda vitlök, rosmarin, citronskal, salt, peppar, citronsaft och olja till marinad. Lägg kött och marinad i påse och marinera ett par timmar. (Det går att bara gnida in blandningen utan olja på köttet och steka direkt.) Bryn filéerna och lägg i form. Stek i ugn (125grader) till 70 graders innertemperatur på köttet. Låt svalna.
  2. Vid servering: skär köttet i tunna skivor på snedden och servera med såsen.
  3. Såsen: Mixa allt och häll upp i skål, garnera med lite hackad persilja. Låt stå några timmar i kyl för att mogna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.