Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med två sorters sparris

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vårens färska sparris är en underbart god primör och dessutom en fröjd för ögat. Vit och grön sparris får här rama in grillad fläskfilé under ett täcke bearnaisesås. En klassisk och alltid lika god anrättning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i 8-12 jämna bitar och bulta ut dem lätt med handen. Häll grillolja på ett fat, lägg i köttskivorna och vänd dem. Täck över och låt stå minst 30 min.
  2. Laga bearnaisesåsen enligt anvisningarna på förpackningen. Håll den ljummen, men inte varm, då kan den skära sig.
  3. Putsa och skala färsk sparris försiktigt med potatisskalare. Börja lite nedanför knoppen, Sköj den sedan. Koka upp vatten med 2 tsk salt/l vatten. Koka en sparrissort i taget mjuk, 20-30 min beroende på hu färsk den är. Stick med en provnål en bit ner.(Burksparris behöver bara värmas och djupfryst sparris tillagas enligt anvisningarna på förpackningen).
  4. Värm en grillpanna tills den är riktigt het, lägg på köttet och grilla det tills det är rosafärgat eller helt genomstekt inuti ca 8 min.
  5. Låt sparrisen rinna av väl. Lägg upp den grillade fläskfilén på tallrikar, lägg vit sparris vid sidan om och grön sparris på den vita. Häll bearnaisesåsen i ett band mitt på sparrisen.
  6. Servera med kokt färskpotatis eller klyftpotatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bumbis 24 april 2010

    Att koka grön sparris 20-30 min blir nog ingen höjdare. 5-10 minuter blir nog bättre.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.