Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med vild sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, dela och lägg lökarna på ett ugnssäkert fat. Pensla med olja och stek tills de är mjuka med fin färg. Stek filén i smör tills den fått fin färg. Lägg över till det ugnsfasta fatet. Efterstek i 175 grader i 20 minuter.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i smör i en gryta. Strö över mjöl och rör om. Blanda i vatten och buljongtärning. Koka upp och tillsätt grädden, gelén och kryddor. Smula i hälften av osten och tillsätt soja till en ljusbrun färg. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  3. Öka ugnsvärmen till 225 grader. Skär filén i ca 2 cm tjocka skivor och lägg tillbaks i formen. Häll över såsen och smula över resten av osten. Gratinera till fin färg ca 10 minuter.
  4. Servera med pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.