Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé på italienskt vis!

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Smakrikt och harmoniskt med smak av Italien!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det i smör i het stekpanna, bryn hela kötbiten så att porerna stängs och köttsaften stannar kvar.
  2. Skär djupa skåror på "sniskan" i köttet med ca 1 ½-2 cm mellanrum. Tryck ner en vikt salamiskiva med en soltorkad tomat i varje skåra. Lägg den fyllda köttbiten i en ugnsfast form.
  3. Vispa ihop grädde, tomatpuré (ca 1 msk per dl grädde) och oljan från de soltorkade tomaterna och häll i formen med köttet (smaka av innan för att se om du behöver tillsätta salt och peppar).
  4. Stek i ugnen i ca 200º tills köttet är klart, runt 20 min. Servera med råstekt potatis och ruccolasallad.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.