Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé utan dess like

(22 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Gjorde denna idag med enkla medel och gudars skymning vad gott det blev!

Ingredienser

Instruktioner

Dela filén på längden,dela sedan varje längd i 3-4 delar. Peppra den och lägg i en ugnsform, smula över buljongtärningen och champinjonerna. Vispa ihop grädde, crème fraiche, sambal, dijonsenap och tomatpuré i en kastrull och låt det koka ihop. Slå det över köttet, ställ in i 200 grader varm ugn ca 45 minuter. Klart att serveras med potatis och grönt. Ät och njut! Det gjorde vi!!!

Liknande recept

Kommentarer (22)

  • tosca3 26 december 2010

    Låter mycket gott och enkelt. Kommer att bjuda på detta nyårsafton.

  • Marre73 26 december 2010

    Det stämmer,hur enkelt som helst o sköter sig självt i ugnen medans man fixar med annat,smaklig måltid!

  • Cassiopeya 7 januari 2011

    Ska erkänna att jag inte trodde att det skulle bli så gott när jag provsmakade såsen innan jag hällde den på köttet. Men OJ så fel jag hade. Det här är nog en av de absolut godaste fläskfilérätter jag gjort och jag skulle kunna äta den imorgon igen :D Sambon hälsar och tackar för ett toppenrecept. Han tog taberas på alla fat :p En självklar femma från vår familj! TACK

  • Marre73 7 januari 2011

    Tack så mkt för det fina berömmet! Jag blandade hej vilt för att få fram lite färg,trodde ärligt talat inte så mkt på det från början jag heller men tack o lov blev det riktigt bra,tur att man törs prova.

  • Hedman_ 8 januari 2011

    Slog till och bjöd in svärföräldrarna på mat! Provade detta recept och kan ju säga att det blev full pott :-) Kanongott!! Detta kommer garanterat stå på vårat bord fler gånger. MUMS!

  • jopper 18 januari 2011

    Tack för ett supergott recept! Vi använde färska champinjoner istället.

  • Marre73 18 januari 2011

    Tack för kommentaren o ja färskt är nästan alltid godast men här hemma vägrar barnen äta färska champinjoner så det blir tyvärr brk.

  • eva5ochjan4 27 januari 2011

    Så otroligt gott och enkelt att göra

  • mialindell 19 februari 2011

    Tack det var toppen gott. Det kommer jag göra igen

  • Marre73 20 februari 2011

    Tack för den kommentaren,har ett annat recept som är minst lika gott Absolut bästa fläskfilén.Den hade jag kunnat äta upp själv nästan.

  • tigertiger 2 mars 2011

    Gott och enkelt!! Kommer garanterat att lagas igen.

  • FAE 16 juli 2011

    Gjorde detta idag. Fantastiskt gott :)

  • Marre73 17 juli 2011

    Tack för den fina kommentaren och vad bra att du tyckte om den! Tänk vad man kan göra med rätt få ingredienser.

  • farmormor 30 juli 2011

    Tack för detta recept toppengott! Har precis delat med mig till min dotter. Kommer att göras många gånger i framtiden.

  • Marre73 30 juli 2011

    Tack för kommentaren,gjorde denna själv i onsdags.

  • ljussken 14 september 2011

    Jättegott! Det här kommer jag att göra fler gånger! Tack för ett bra recept.

  • kilu 18 oktober 2011

    Detta var verkligen kanongott. Jag hade inga champinjoner hemma men det blev nog lika gott utan. Kommer utan tvekan att göras fler gånger. Tack för ett bra och lättlagat recept.

  • Marre73 19 oktober 2011

    Tack,älskar att göra enkla recept som till större delen sköter sig självt i ugnen,kanoners att fler också tycker om det! Tycker om svamp i mat,de drar åt sig mkt av smakerna. Men bra går det utan också....

  • Tinjep 24 april 2012

    Gott och lättlagat! :)

  • Marre73 26 april 2012

    Tack,det är sådana recept jag försöker hitta på.Har tyvärr åkt på idétorka sedan ett tag tillbaka

  • slurken 7 april 2013

    Värkligen god. Jag tog kantareller istället för champinjoner. Kommer att göra den flera gånger...

  • eva23 3 oktober 2015

    Tack för ett bra recept. Toppen att man slipper stå och steka köttet, bara dela det och lägg i formen och slå såsen över, sen sköter det sej självt. Hade 800 g fläskytterfilé så jag ökade mängden grädde, crème fraiche och buljong, men tog samma mängd sambal och senap då jag inte gillar stark mat. Det blev jättegott! Tack Marre, detta kommer jag att laga fler gånger!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.