Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilégratäng a la familjen Karlsson

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket smakrikt recept som jag fått av en god vän.

Ingredienser

Instruktioner

Stek purjolök och rödlök tills de mjuknar. Lägg löken i en smord ugnsform. Skär fläskfilén i skivor. Stek fläskfilen och salta och peppra. Lägg fläskfilén på löken i ugnsformen. Koka ihop creme fraiche, kalvfond, lime (riven skal och saft), honung och soja. Häll såsen över köttet, strö över den rivna osten och gratinera i 225 grader tills gratängen fått färg ca 10 minuter. Servera med tagliattelle och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.