Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilégratäng med kantarellost

(11 kommentarer)  
Fläskfilégratäng med kantarellost Fläskfilégratäng med kantarellost
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god och enkel gratäng med mycket smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175 grader
  2. Bryn fläskfilén i skivor, salta och peppra köttet och lägg sedan över i en ugnsfast form.
  3. Skär purjolöken och skinkan i bitar och bryn i stekpannan, häll sedan blandningen över köttet.
  4. Vispa ur stekpannan med grädden och tillsätt sedan kantarellosten, buljongtärningen, paprikapulvret och ev. mer salt och peppar (smaka er fram). Låt koka upp. Häll såsen över köttet och ställ i ugnen i ca 15 minuter.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • Rominta 4 april 2012

    Helt underbart gott!!!!! Kommer att göras många gånger. Hela familjen satt bara och njöt.

  • uppbot 7 april 2012

    Detta var en jätte god rätt! Jag la till två burkar kantareller också. En fin bjudrätt.

  • anjas1 10 april 2012

    Jättegott och enkelt. Kommer att tillagas många gånger

  • anluk 1 maj 2012

    Mycket gott och enkelt.

  • frokeneva 15 maj 2012

    Gott!

  • tittilundberg 27 maj 2012

    låter jätte gott och tänker prova laga detta, men vad är godast att servera till?

  • tossan82 17 juli 2012

    Otroligt gott! Såsen skulle jag kunnat äta med sked ;)

  • amalia80 7 november 2012

    vad är godast till ris eller potatis?

  • marikadrotz67 15 november 2012

    Bjöd på detta när vi hade After Work hemma för 15 pers. Använde fläskytterfilé då jag tycker den är god. Blandade sedan i lite trattisar i såsen och det blev jättegott. En av gästerna är i restaurangsvängen och han sa flera gånger att det var riktigt gott. Bra betyg tycker jag.

  • Teufelin 26 juli 2013

    Mycket god! Men då jag inte är sånt fan av rökt skinka så tog jag bacon istället, och som en del andra hade jag i gula kantareller också. Blev mycket bra! Fick högt betyg av gästerna! Tack så mycket :)

  • evaanngret 10 november 2015

    Lagade detta i helgen. Verkligen gott! Serverade Hasselbackspotatis till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.