Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilégryta med musslor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här ljuvliga grytan innehåller smaker av både fyllig fläskfilé och fräscha musslor. De passar utmärkt ihop och förhöjs med hjälp av vitt vin och paprika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort senor från fläskfilén och tärna köttet i 3 cm bitar. Halvera och kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Lägg vitlök, paprika, 1 krm salt, 1 krm svartpeppar och 2 msk olja i en mixer och kör till en fin puré. Slå purén i en skål och rör ner vinet.
  3. Lägg köttet i vinmarinaden, täck skålen och marinera tolv timmar eller över natten i kylen. Rör om då och då. Ta upp köttet ur marinaden och låt det rinna av väl. Spara marinaden.
  4. Skålla och skala tomaterna. Skala och hacka löken. Hetta upp resten av oljan i en stor gryta, lägg i köttet och bryn det runt om. Tillsätt tomater och lök och fräs under omrörning. Slå på marinaden. krydda med salt och peppar, lägg på locket och låt puttra på svag värme, 35-40 minuter.
  5. Skölj musslorna och släng alla som inte sluter sig. Lägg musslorna i grytan med köttet, lägg på locket och låt sjuda tio minuter. Släng musslor som inte öppnat sig. Strö över persilja och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.