Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfiléwok med pak soi

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pak soi används i kinesiska och japanska kök. Den påminner om mangold, men är mildare i smaken. Man kan byta ut pak soi mot mangold eller salladskål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär filén i centimetertjocka strimlor. Lägg dem i en skål, blanda med ingefäran och slå på marinaden. Låt dra någon timme. Sila sedan av marinaden och spar den.
  2. Skala/putsa grönsakerna och strimla eller dela dem i små bitar.
  3. Krydda köttet med salt och peppar. Hetta upp ett par msk olja i en wok eller stor stekpanna. Stek köttet 2-3 minuter under omrörning. Ta upp köttet och fräs palsternackor, morötter och rotselleri knappt mjuka i olja. Blanda i resten av grönsakerna och fräs i några minuter.
  4. Lägg tillbaka kött och grönsaker i pannan, hetta upp och krydda. Rör ut maizenan med den silade marinaden - ta ev något mer marinad ur flaskan. Häll det i woken, lägg på lock och sjud i 5 minuter. Servera woken nylagad med kokt ris till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.