Pak soi används i kinesiska och japanska kök. Den påminner om mangold, men är mildare i smaken.
Man kan byta ut pak soi mot mangold eller salladskål.
Instruktioner
- Skär filén i centimetertjocka strimlor. Lägg dem i en skål, blanda med ingefäran och slå på marinaden. Låt dra någon timme. Sila sedan av marinaden och spar den.
- Skala/putsa grönsakerna och strimla eller dela dem i små bitar.
- Krydda köttet med salt och peppar. Hetta upp ett par msk olja i en wok eller stor stekpanna. Stek köttet 2-3 minuter under omrörning. Ta upp köttet och fräs palsternackor, morötter och rotselleri knappt mjuka i olja. Blanda i resten av grönsakerna och fräs i några minuter.
- Lägg tillbaka kött och grönsaker i pannan, hetta upp och krydda. Rör ut maizenan med den silade marinaden - ta ev något mer marinad ur flaskan. Häll det i woken, lägg på lock och sjud i 5 minuter. Servera woken nylagad med kokt ris till.
Publicerat den
5 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar