Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskgryta med fänkål och curry

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är ett av Nils Emil Ahlins många recept, en mustig gryta med curry, äpple och mango chutney som smaksättning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i strimlor. Skala och skiva grönsakerna. Bryn smör och olja i en stekpanna. Bryn köttet och lägg över det i en gryta, gärna en som rätten kan serveras ur.
  2. Fräs grönsaker och curry en stund i stekpannan. Tillsätt kryddor och vitlök, soja och vinäger. Blanda grönsakerna med köttet i grytan.
  3. Vispa ur stekpannan med buljongen och häll den i grytan. Koka under lock på svag värme cirka 20 minuter. Tillsätt äppeltärningarna mot slutet av koktiden. Salta.
  4. Servera med t.ex. bandpasta eller potatismos och gärna mango chutney eller någon hemlagad chutney.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.