En riktig kalasrätt. En glasyr med honung, apelsin och kryddor ger karrén en exotisk smak och vacker yta. Det är också en lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen.
Instruktioner
- Gnid in fläskkarrén med salt. Stick in en köttermometer från kortsidan så att spetsen kommer mitt i köttet.
- Lägg karrén i en ugnssäker form. Blanda honung, vinäger, apelsinsaft, soya och ingefära och pensla karrén med blandningen.
- Stek karrén i 175 grader tills termometern visar 85 grader, ca 1,5 timma. Pensla då och då med honungsblandningen.
- Lägg krossad ananas runt karrén ca 20 minuter innan karrén är färdigstekt.
- Ta ut karrén ur ugnen och låt den vila en stund under folie. Skär sedan loss köttet från benen och skär köttet i skivor. Servera tillsammans med ananasen.
- Kotlettrad kan stekas på samma sätt men med lägre innertemperatur, 75 grader.
Publicerat den
8 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar