Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkarré med ananas

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En riktig kalasrätt. En glasyr med honung, apelsin och kryddor ger karrén en exotisk smak och vacker yta. Det är också en lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in fläskkarrén med salt. Stick in en köttermometer från kortsidan så att spetsen kommer mitt i köttet.
  2. Lägg karrén i en ugnssäker form. Blanda honung, vinäger, apelsinsaft, soya och ingefära och pensla karrén med blandningen.
  3. Stek karrén i 175 grader tills termometern visar 85 grader, ca 1,5 timma. Pensla då och då med honungsblandningen.
  4. Lägg krossad ananas runt karrén ca 20 minuter innan karrén är färdigstekt.
  5. Ta ut karrén ur ugnen och låt den vila en stund under folie. Skär sedan loss köttet från benen och skär köttet i skivor. Servera tillsammans med ananasen.
  6. Kotlettrad kan stekas på samma sätt men med lägre innertemperatur, 75 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.