Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Ansa, skölj och strimla salladslöken. Skär fläskkarrén i strimlor.
Rör ihop kokosmjölk, socker, currypaste, fond och limejuice i en kastrull. Låt koka upp. Stek fläskkarréstrimlorna och häll sedan över vätskan i kastrullen, låt sjuda i 5-10 minuter. Rör i maizenan och låt koka någon minut.
Fräs paprika och lök i en het lättoljad stekpanna 2-3 min.
Rör ner grönsakerna i stekpannan. Smaka ev av med salt och peppar.
Lägg upp maträtten i en form eller servera direkt från stekpannan, garnera med halverade limeklyftor och servera ris till kasslergrytan.
Jag åt denna grytan hos mormor igår och den smakade MUMS!
miramamman13 februari 2011
mums så gott det var, klar 5:a, jag hade dock inte röd curry men tog grön istället.
det var en jättebra bjudrätt, då allt kunde förberedas. vi drack ett grönt vin till: casa garcia. 50 kr /flaska riktigt bra till denna gryta.
Dalu10 maj 2012
Gud vad gott. Det här va första gången jag tillagar fläskkarre, Smakade precis som det gör när man äter på resturang. La till myntablad i rätten med. Tack för ett super recept.
atarN13 januari 2015
Denna rätten har jag gjort igen och igen... och igen. Så fantastiskt god!
Jag åt denna grytan hos mormor igår och den smakade MUMS!
mums så gott det var, klar 5:a, jag hade dock inte röd curry men tog grön istället. det var en jättebra bjudrätt, då allt kunde förberedas. vi drack ett grönt vin till: casa garcia. 50 kr /flaska riktigt bra till denna gryta.
Gud vad gott. Det här va första gången jag tillagar fläskkarre, Smakade precis som det gör när man äter på resturang. La till myntablad i rätten med. Tack för ett super recept.
Denna rätten har jag gjort igen och igen... och igen. Så fantastiskt god!