Grillad sallad? Jajemen, supergott! Mojo rojo ger det grillade en riktig kick!
Instruktioner
- Skär fläskkarrén i ca 3 cm tjocka skivor. Låt stå i rumstemperatur ca 30 minuter före grillning.
- Mojo rojo:
Lägg lök, vitlök, chili och lagerblad i en kastrull med olja. Koka upp och låt sjuda tills löken är mjuk, ca 10 minuter. Ta bort lagerbladet. Lyft upp lök, vitlök och chili med en hålslev och lägg i en mixer. Tillsätt paprika, mandel, ströbröd och vinäger. Mixa slätt och tillsätt oljan från kastrullen i jämn stråle under tiden mixern är igång. Smaka av med salt.
- Fänkålssallad:
Skär fänkålen supertunt, gärna med mandolin. Blanda citronskal och citronsaft med olja, mandel och persilja. Vänd runt fänkålen med citronetten och smaka av med salt.
- Torka av köttet med hushållspapper. Salta och peppra. Grilla över direkt glöd ca 4-5 minuter per sida. Skär salladen i fyra klyftor och grilla på den enda snittytan tills den fått fin färg. Den andra sidan får behålla sin krispighet.
- Skiva köttet och servera med grillad isbergssallad, fänkålssallad och Mojo rojo.
Publicerat den
11 juni 2017
Liknande recept
Skriv kommentar