Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkarré serverad med grillad sallad och Mojo rojo

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grillad sallad? Jajemen, supergott! Mojo rojo ger det grillade en riktig kick!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskkarrén i ca 3 cm tjocka skivor. Låt stå i rumstemperatur ca 30 minuter före grillning.
  2. Mojo rojo: Lägg lök, vitlök, chili och lagerblad i en kastrull med olja. Koka upp och låt sjuda tills löken är mjuk, ca 10 minuter. Ta bort lagerbladet. Lyft upp lök, vitlök och chili med en hålslev och lägg i en mixer. Tillsätt paprika, mandel, ströbröd och vinäger. Mixa slätt och tillsätt oljan från kastrullen i jämn stråle under tiden mixern är igång. Smaka av med salt.
  3. Fänkålssallad: Skär fänkålen supertunt, gärna med mandolin. Blanda citronskal och citronsaft med olja, mandel och persilja. Vänd runt fänkålen med citronetten och smaka av med salt.
  4. Torka av köttet med hushållspapper. Salta och peppra. Grilla över direkt glöd ca 4-5 minuter per sida. Skär salladen i fyra klyftor och grilla på den enda snittytan tills den fått fin färg. Den andra sidan får behålla sin krispighet.
  5. Skiva köttet och servera med grillad isbergssallad, fänkålssallad och Mojo rojo.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.