Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkotlett med lök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart god och relativt enkel del av rätt som blir lite annorlunda och ser trevlig ut att bjuda av med en fyllig smak. Underbart gott med till exempel potatisgratäng eller potatismos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Man steker Hastigt på hög värme kotletterna så dom får fin brun färg på varje sida, stek bara en gång per sida och krydda med allround krydda, strö en gång ordentligt på bägga sidor.
  2. Lägg i den tunt skivade löken och vitlöken och fräs med i pannan så löken får lite färg. När kött och lök fått en fin yta häller man på vattnet och lägger i buljong tärningen. Sedan tömmer man över det i en ugnsfast form, spadet och löken skall då täcka kotletterna något. Om man vill ha i skivade morötter lägger man nu i dessa i formen också, jag har gjort både med och utan och det blir lika gott. Mängden med vatten får man prova sig till beroende på hur stark smak man vill ha på spadet, likaså med allround kryddan. Låt sen kotletterna stå i ugnen i ca 40 minuter för att bli tilllagade igenom och för att få en fin färg och bli möra, jag har även haft kotletterna i ugnen strax över timmen och det blev lika bra, ju längre desto mörare kött och mustigare smak. Dock viktigt att man inte "kokar" köttet torrt.
  3. Liksom många andra "mamma" recept så är inte måtten så noga, utan de blir bäst när man gör på sitt eget kockvis men om man gör som ovan så ska man inte uppleva något misslyckande iallafall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.