Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flamberad kycklingpanna

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kyckling i sås med mycket pepparrot, som ger underbar smak och verkligt sting.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingarna i 8-10 bitar vardera. Fräs hälften av matfettet i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med grädde och vatten till en lagom tjock sås. Låt såsen småkoka ca 3 minuter under lock. Smaka av med pepparrot och ev en bit buljongtärning för fyllig smak.
  2. Bryn resten av matfettet i en stekpanna. Lägg i kycklingbitarna och låt dem bli riktigt genomvarma. Häll på konjaken, hetta upp den och tänd på med en tändsticka så att spriten brinner upp. Stå inte med huvudet över pannan, då lågan som slår upp kan bli meterhög. Släck lågan genom att lägga på ett lock eller låt den brinna ut av sig själv. Häll såsen över den flamberade kycklingen, rör om och strö persilja över.
  3. Servera direkt ur pannan med helstekt småpotatis eller skivad råstekt potatis, haricots verts och stekta tomathalvor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.