Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flan de naranja

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Under rubriken Crème Caramel hör de här små puddingarna med smak av apelsin hemma. Om Spanien har någon nationalrätt så är det just flan, ett delikat torn av äggkräm toppad med smält socker. Här är det en Valencia-variant med apelsinsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 165 grader och förvärm 8 små formar i vattenbad. Varje form ska rymma minst1 1/2 dl.
  2. Smält sockret, tillsätt vattnet. Ta av från värmen och rör till glasyren är slät.
  3. Riv skalet av en tvättad apelsin. Pressa den sedan tillsammans med de övriga så man får 2 dl juice.
  4. Vispa samman ägg och äggulor i en skål.
  5. Häll juice och socker i en kastrull och låt koka upp så sockret löser sig. Sänk värmen och låt koka 2 minuter. Tillsätt mjölken mot slutet av koktiden.
  6. Häll den heta saftblandningen över äggvispet under omrörning. Tillsätt apelsinskal och fördela smeten i formarna. Sätt dem tillbaka i långpannan med så mycket vatten att det står upp till 2/3 på formarnas sidor.
  7. Sätt in långpannan på galler nertill i ugnen och grädda 20-30 minuter, eller tills äggsmeten stelnat. Tag ut långpannan men låt formarna stå kvar tills vattnet svalnat något. Kyl dem.
  8. Stjälp upp puddingarna just före serveringen med karamellsåsen över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.