Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flankstek surprise

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna kötträtt överraskar med en läcker fyllning som för tankarna till varma semesterdagar i medelhavsregionen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär grunda snitt på båda sidor av flanksteken med 2½ cm mellanrum. Lägg steken mellan två bitar plastfolie. Banka den med den flata sidan av en köttklubba tills steken är ca 30x20 cm och ½ cm tjock. Ta bort den översta biten plastfolie.
  2. Dela vitlöken på hälften och gnid in ovansidan av steken med vitlökens snittytor. Skär mozzarellan i tunna skivor. Skär paprikan i strimlor. Strö över ½ krm salt och ½ krm svartpeppar. Lägg basilikabladen i ett slätt lager på köttet och gör likadant med mozzarellaosten, skinkan och paprikan.
  3. Rulla ihop steken från långsidan. Ta hjälp av plastfolien och släng det sedan. Bind ihop köttet med kökssnöre. Pensla rullen med olja och strö över resten av saltet och pepparn.
  4. Sätt en köttermometer i den tjockaste delen av köttet, inte i fyllningen, och lägg köttet på ett galler i en ugnsfast form. Ugnsstek 20-30 minuter tills termometern visar 60 grader för rosarött kött eller 65 grader för rosa kött.
  5. Lägg över köttet på en skärbräda och täck det löst med aluminiumfolie, låt vila fem minuter. Ta av kökssnöret och skiva köttet. Servera gärna tillsammans med ris och kokta morötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.