Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Förklädd kyckling

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Passar den mindre familjen och smakar tom bättre än kalkon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Tina fryst kyckling och skölj den med kallt vatten på både ut- och insidan. Klappa den torr med en kökshandduk. Salta och peppra både ut- och insidan.
  3. Fräs alla ingredienser till fyllningen i smör och späd med grädde. Låt svalna en stund.
  4. Lägg kycklingen på en stor bit ugnsfolie, den ska räcka att linda in hela kycklingen i. Fyll kycklingen och bind ihop benen.Täck bröstet med några smörskivor, det går bäst med en osthyvel. Linda in kycklingen väl. Lägg den i en form, gärna med galler i botten.
  5. Stek den i ca 1 ½ timme beroende på storlek. Vik upp folien den sista kvarten för knaprigare skinn.
  6. Servera med sås gjord av stekskyn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.