Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fond - Vilt

 
  • Serverar: 5-10 portioner
Skriv ut

Ett alternativ till buljongtärning och dessutom utan tillsatsämnen...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala alla grönsakerna och skölj dem noga i rent vatten.
  2. Bryn benen i ugnen, 1–2 timmar i 175 °C.
  3. Bryn grönsakerna antingen i en stor gryta eller tillsammans med benen i ugnen den sista halvtimmen.
  4. Fräs tomatpurén en kort stund tillsammans med grönsakerna.
  5. Lägg benen i grytan och häll på vatten så att det nätt och jämnt täcker benen.
  6. Låt koka i 8 timmar.
  7. Skumma fonden (ta bort fett och skum) med jämna mellanrum.
  8. Det är viktigt att fonden kokar på svag värme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.