Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Formfranska

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett gott frukost bröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, brödsirap, olivolja och flingsalt. Tillsätt durumvetemjölet och sist vetemjöl special tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Jäs i bunke under bakduk, i cirka 40 minuter till dubbel storlek.
  2. Smöra och bröa formarna med sesamfrö eller vallmofrön.
  3. Dela degen i två, knåda den lite och rulla sedan ut till två limpor och lägg i de smorda formarna. Låt dem jäsa i formarna under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Pensla limporna med lite vatten, strö över lite flingsalt och gör ett snitt på längden.
  6. Grädda i 25-30 minuter och låt svalna på ett brödgaller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.