- Serverar: 2 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Äntligen har jag hittat ett supergott bröd :-) även dagen efter o att rosta ....mums
Instruktioner
- Koka vetekross och vatten ca 5 min . Låt svalna.
Tillsätt filmjölk ock olja, vänta tills det är knappt
fingervarmt (30-35 grader).
- Smula ned jästen i en skål och rör ut den med lite av vetekrossblandningen, tillsätt resten av blandningen ,salt och mjölet (rågsikt och mjöl) och arbeta degen med degkrokar i ca 10 min. '
- Låt jäsa under duk i ca 1 tim.
- Forma degen till två limpor, lägg bröden i smorda
formar ( 1 1/2 liters ). Snitta gärna degen med en vass kniv. Låt dom jäsa under duk i ca 45 min.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min.
ugn: 200 grader
Publicerat den
3 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar