Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Formfranska med vetekross

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Äntligen har jag hittat ett supergott bröd :-) även dagen efter o att rosta ....mums

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka vetekross och vatten ca 5 min . Låt svalna. Tillsätt filmjölk ock olja, vänta tills det är knappt fingervarmt (30-35 grader).
  2. Smula ned jästen i en skål och rör ut den med lite av vetekrossblandningen, tillsätt resten av blandningen ,salt och mjölet (rågsikt och mjöl) och arbeta degen med degkrokar i ca 10 min. '
  3. Låt jäsa under duk i ca 1 tim.
  4. Forma degen till två limpor, lägg bröden i smorda formar ( 1 1/2 liters ). Snitta gärna degen med en vass kniv. Låt dom jäsa under duk i ca 45 min.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min. ugn: 200 grader

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.