Att woka är ett nyttigt och kvickt sätt att laga mat.
Här gör marinaden köttet mört samtidigt som den ger woken smak.
Instruktioner
- Putsa köttet från fett, skär i smala strimlor tvärs över fibrerna. Lägg köttstrimlorna i en skål med 1 tsk av vardera sesamolja, sojasås och sherry. Pressa saften från ingefäran över köttet och blanda ordentligt. Ställ åt sidan i minst 10 minuter, eller om det finns tid, upp till 2 timmar i kylen.
- Skala och strimla morötterna i tändsticksstora bitar, ungefär 5 cm långa. Skär salladslöken rakt över på mitten, sedan i smala strimlor på längden. Dela sockerärterna och babymajsen på längden.
- Koka upp en stor gryta med vatten. Lägg i äggnudlarna och rör om. Lägg på locket, sänk värmen och låt sjuda 3 minuter eller enligt anvisningarna, tills nudlarna är knappt mjuka.
Häll av vattnet noga.
- Under tiden hettar du upp en wokpanna eller en stor djup teflonpanna. Häll i resten av sesamoljan och jordnöts- eller solrosoljan. Rör om så att oljan sprids.
Lägg i köttet (spara marinaden) och woka i 2 minuter tills det är lätt brynt. Ta upp köttet ur woken.
- Woka först morötterna 1 minut, tillsätt sedan löken, sockerärter och majsen. Woka ytterligare 1 minut.
Red av med maizena i den sparade marinaden och buljongen, vispa ordentligt.
Blanda med köttet och nudlarna och låt puttra några sekunder.
Servera.
Publicerat den
29 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar