Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fräsig päronkaka med kardemumma

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Saftig kaka med dinkelmjöl. Innehåller havredryck och olja istället för mejeriprodukter. Det behövs heller inga ägg - kakan blir luftig och fin ändå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt havredryck och rapsolja. Rör till en jämn smet. Dela och kärna ur päronen. Skär ½-1 päron o tunna skivor och resten i mindre bitar. Rör ner päronbitarna i smeten.
  3. Olja en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och bröa med vallmofrön. Häll i smeten. Toppa med päronskivorna i ett fint mönster. Strö mandelspån över.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter, kontrollera med en provsticka att kakan är torr. Låt kakan svalna helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.