Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk äppeltårta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

205 kalorier per portion Detta är ett enkelt sätt att tillaga en äppelkaka. Den ser lika läcker ut som den smakar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg 2 dl av vetemjölet i en skål eller matberedare. Tillsätt sockret. Arbeta in margarinet till en grynig massa. Tillsätt lite av vattnet och arbeta ihop till en deg. Tillsätt mer vatten om den verkar för torr. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.
  3. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en tunn rund kaka. Lägg den i en pajform med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Låt degen gå upp mot kanten. Nagga degen med en gaffel. Grädda i ugnen tills degen börjar få färg, ca 15 minuter.
  4. Låt formen svalna något, bred sedan ut vaniljkrämen i den. Skala och kärna ur äpplena, skär dem i mycket tunna klyftor. Lägg dem i taktegelform på vaniljkrämen i formen. Strö över kanel.
  5. Värm marmeladen försiktigt i en liten kastrull, bred ut den över äpplena. Grädda äppelkakan i ugnen ytterligare 15 minuter.
  6. Servera den varm eller kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.