205 kalorier per portion
Detta är ett enkelt sätt att tillaga en äppelkaka. Den ser lika läcker ut som den smakar.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader.
- Lägg 2 dl av vetemjölet i en skål eller matberedare. Tillsätt sockret. Arbeta in margarinet till en grynig massa. Tillsätt lite av vattnet och arbeta ihop till en deg. Tillsätt mer vatten om den verkar för torr.
Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord till en tunn rund kaka. Lägg den i en pajform med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Låt degen gå upp mot kanten. Nagga degen med en gaffel.
Grädda i ugnen tills degen börjar få färg, ca 15 minuter.
- Låt formen svalna något, bred sedan ut vaniljkrämen i den. Skala och kärna ur äpplena, skär dem i mycket tunna klyftor. Lägg dem i taktegelform på vaniljkrämen i formen. Strö över kanel.
- Värm marmeladen försiktigt i en liten kastrull, bred ut den över äpplena.
Grädda äppelkakan i ugnen ytterligare 15 minuter.
- Servera den varm eller kall.
Publicerat den
13 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar