Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk blomkålslåda

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En bra vardagsrätt som också duger gott att bjuda gäster på. Kan göras i ordning i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela blomkålen i små buketter och koka dem knappt mjuka i lätt saltat vatten ca 5 minuter. Låt rinna av.
  2. Skär ev bort kanterna på brödet och bred ett tunt lager smör på varje skiva.
  3. Lägg den väl avrunna blomkålen i botten på en smord ugnssäker form och strö över den rivna osten. Lägg brödskivorna ovanpå med den smörade sidan upp.
  4. Värm mjölken. Vispa samman ägg, kryddor och den heta mjölken. Häll blandningen varm över rätten. Den ska nästan täcka brödskivorna.
  5. Låt stå ca 1 timme så att brödet hinner svälla. Hit kan man förbereda.
  6. Grädda i ugn 200 grader ca 30 minuter.
  7. Servera rätten med t ex rökt skinka eller bara en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.