En bra vardagsrätt som också duger gott att bjuda gäster på. Kan göras i ordning i förväg.
Instruktioner
- Dela blomkålen i små buketter och koka dem knappt mjuka i lätt saltat vatten ca 5 minuter. Låt rinna av.
- Skär ev bort kanterna på brödet och bred ett tunt lager smör på varje skiva.
- Lägg den väl avrunna blomkålen i botten på en smord ugnssäker form och strö över den rivna osten. Lägg brödskivorna ovanpå med den smörade sidan upp.
- Värm mjölken. Vispa samman ägg, kryddor och den heta mjölken. Häll blandningen varm över rätten. Den ska nästan täcka brödskivorna.
- Låt stå ca 1 timme så att brödet hinner svälla.
Hit kan man förbereda.
- Grädda i ugn 200 grader ca 30 minuter.
- Servera rätten med t ex rökt skinka eller bara en grönsallad.
Publicerat den
31 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar