Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk bondsoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En av mina favoritsoppor sedan jag flyttade hemifrån i slutet av -80-talet. Kommer ifrån en av mina första kokböcker "Stora boken om god och billig mat"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och skär den i skivor. Skölj och strimla purjolöken. Strimla vitkålen.
  2. Lägg matfett i en gryta och bryn alltsammans lätt. Slå på buljongen och lägg i söndersmulat lagerblad och timjan. Krydda över med lite peppar.
  3. Låt soppan koka ca ½ timme eller tills potatisen börjar gå sönder.
  4. Vispa soppan lätt och servera den sedan rykande het.
  5. Låt var och en strö över så mycket ost den önskar. Servera ett gott bröd till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lena4 25 januari 2011

    Låter jättegott. Måste provas.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.