Instruktioner
Börja med att smält chokladen. Bryt sönder den i små bitar och lägg dessa i en djup tallrik med breda kanter. Placera tallriken över en liten kastrull med kokande vatten så smälter chokladen lätt. Rör under tiden smöret riktigt mjukt och poröst tillsammans med sockret. lägg sedan i en äggula i sänder och rör om väl mellan varje. Vitorna läggs i en annan skål så länge. Häll sedan ner den varma chokladen i äggsmeten och rör om. Tillsätt vetemjölet. Vispa äggvitorna riktigt luftiga och styva (med perfekt ren visp) . Vänd ner hälften av äggviteskummet i smeten, sedan resten av äggvitorna med lite varsammare rörelser. Smeten behöver inte bli jämn. Häll och lägg smeten i rund, väl smord och bröad form (som rymmer 1,5 liter), helst en form med löstagbara kanter. Man behöver inte jämna ut smeten den jämnar ut sig i ugnen. Grädda i 175 grader i 30-35 minuter. Den här kakan ska inte bli helt genomgräddad. Den ska fortfarande vara alldeles lös i mitten när man provar på vanligt sätt med en sticka. Låt kakan svalna, Eventuellt kan man låta den stå uppochner en stund medan den kallnar. Den har nämligen en tendens att sjunka lite i mitten annars. Glasera med smält blockchoklad blandad med en smörklick. Smörklicken gör att den färdiga glasyeren inte gör sönder när tårtan sedan skärs upp. Låt glasyren stelna.