- Serverar: 12 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Fransk chokladtårta är en tung och kompakt kaka, härligt krämig i mitten och med ljuvlig chokladsmak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj och mjöla en rund bakform som mäter ca 24 cm i diarmeter.
- Smält matfettet.
Bryt blockchokladen i mindre bitar och lägg ner dessa i fettet. Rör om tills chokladen smält.
- Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning.
Blanda därefter ner socker och vaniljsocker.
Blanda till sist ner bakpulvret och vetemjölet till en slät smet.
- Häll smeten i bakformen och grädda kakan i ca 30 minuter.
Kakan ska vid prov med en sticka fortfarande vara lite kladdig i mitten.
Låt den svalna en stund i bakformen innan den stjälps upp att kallna.
- Sikta kakan med florsocker.
Servera med färsk frukt och lättvispad grädde.
Publicerat den
21 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar