Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk chokladtårta

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Fransk chokladtårta är en tung och kompakt kaka, härligt krämig i mitten och med ljuvlig chokladsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och mjöla en rund bakform som mäter ca 24 cm i diarmeter.
  3. Smält matfettet. Bryt blockchokladen i mindre bitar och lägg ner dessa i fettet. Rör om tills chokladen smält.
  4. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Blanda därefter ner socker och vaniljsocker. Blanda till sist ner bakpulvret och vetemjölet till en slät smet.
  5. Häll smeten i bakformen och grädda kakan i ca 30 minuter. Kakan ska vid prov med en sticka fortfarande vara lite kladdig i mitten. Låt den svalna en stund i bakformen innan den stjälps upp att kallna.
  6. Sikta kakan med florsocker. Servera med färsk frukt och lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.