En favorit från receptsamlingen som hamnar på kalasbordet minst en gång om året...
Instruktioner
- Smält matfettet och tag det därefter av värmen. Tillsätt den mörka blockchokladen bruten i mindre bitar och rör om tills den smält.
- Blanda därefter ner socker och äggulor under kraftig omröring. Vänd ner vaniljsocker och vetemjöl. Vispa sist äggvitorna riktigt styva och vänd försiktigt ner dem.
- Bred ut smeten i en smord och mjölad rund bakform, gärna med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
- Grädda kakan i 200 grader tills den fortfarande är lite kladdig i mitten, 30-35 minuter. Låt den svalna
innan den tas ur formen.
- Koka upp kaffegrädde, matfett, florsocker och glukos i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt blockchokladen bruten i mindre bitar. Rör glasyren slät.
- Ta chokladkakan ur formen och bred på glasyren i ett jämnt lager. Vispa grädden och garnera tårtan
med gräddrosetter i kanten.
Publicerat den
6 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar