Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk Chokladtårta

 
  • Serverar: 16-18 portioner
Skriv ut

En favorit från receptsamlingen som hamnar på kalasbordet minst en gång om året...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och tag det därefter av värmen. Tillsätt den mörka blockchokladen bruten i mindre bitar och rör om tills den smält.
  2. Blanda därefter ner socker och äggulor under kraftig omröring. Vänd ner vaniljsocker och vetemjöl. Vispa sist äggvitorna riktigt styva och vänd försiktigt ner dem.
  3. Bred ut smeten i en smord och mjölad rund bakform, gärna med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
  4. Grädda kakan i 200 grader tills den fortfarande är lite kladdig i mitten, 30-35 minuter. Låt den svalna innan den tas ur formen.
  5. Koka upp kaffegrädde, matfett, florsocker och glukos i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt blockchokladen bruten i mindre bitar. Rör glasyren slät.
  6. Ta chokladkakan ur formen och bred på glasyren i ett jämnt lager. Vispa grädden och garnera tårtan med gräddrosetter i kanten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.