En mustig och väldigt god soppa med mycket smak som du lagar enkelt på ett vanligt fiskblock!
Instruktioner
- Skär fisken i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa, klyfta och skiva fänkålen. Skala och skär morot och palsternacka i tärningar. Fräs lök och vitlök i oljan ca 3 minuter. Tillsätt fänkål, morot och palsternacka och fräs ca 3 minuter till, rör om då och då. Smula ner buljongtärningarna.
- Tillsätt tomatpuré, cayennepeppar, paprikapulver och fräs ytterligare ca 1 minut. Blanda i krossade tomater och hälften av vattnet. Koka soppan under lock i ca 20 minuter. Lägg i fiskbitarna och sjud 5-8 minuter eller tills fisken är klar.
- Mixa soppan slät med mixerstav, späd den med resten av vattnet till önskad konsistens och ge den ett uppkok.
- Rosta pancettan knaprig i en torr stekpanna. Låt kallna. Blanda ihop alla ingredienserna till aiolin.
- Toppa soppan med smulad pancetta. Servera med aioli och rostad franska.
Publicerat den
11 december 2015
Liknande recept
Skriv kommentar