Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk fisksoppa med aioli och pancettaströssel

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En mustig och väldigt god soppa med mycket smak som du lagar enkelt på ett vanligt fiskblock!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa, klyfta och skiva fänkålen. Skala och skär morot och palsternacka i tärningar. Fräs lök och vitlök i oljan ca 3 minuter. Tillsätt fänkål, morot och palsternacka och fräs ca 3 minuter till, rör om då och då. Smula ner buljongtärningarna.
  2. Tillsätt tomatpuré, cayennepeppar, paprikapulver och fräs ytterligare ca 1 minut. Blanda i krossade tomater och hälften av vattnet. Koka soppan under lock i ca 20 minuter. Lägg i fiskbitarna och sjud 5-8 minuter eller tills fisken är klar.
  3. Mixa soppan slät med mixerstav, späd den med resten av vattnet till önskad konsistens och ge den ett uppkok.
  4. Rosta pancettan knaprig i en torr stekpanna. Låt kallna. Blanda ihop alla ingredienserna till aiolin.
  5. Toppa soppan med smulad pancetta. Servera med aioli och rostad franska.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.