Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk lökpizza

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegott tillbehör till soppan...eller på buffén...kanske en pizzabuffé...kräftskivan...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva löken tunt. Mjukstek den ca 20 min i olja på svag värme utan att den tar färg. Tillsätt vitlök, salt, peppar och timjan och blanda. Arbeta ihop pizzadegen enligt förpackningen.
  3. Kavla ut degen till en botten på ca 30 cm i diameter och fördela lökblandningen på botten.
  4. Garnera med sardellfiléerna och oliverna.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min tills botten får fin färg.
  6. Om du vill kan byta ut pizzabotten mot smördegsbottnar eller en god bröddeg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.