Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk vaniljsås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Supergod krämig sås. Prova gärna att smaksätta med frystorkat kaffe, kanel eller apelsin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ett snitt i vaniljstången och lägg den i en kastrull tillsammans med mjölken och grädden. Koka upp och låt svalna i ca 5 minuter.
  2. Vispa gulor och socker lätt och vänd under omrörning ner gräddmjölken.
  3. Värm tills såsen har börjat tjockna eller tills den första lilla kokbubblan syns (85 grader).
  4. Kyl såsen direkt och låt den stå kallt i minst 1 timme eller över natten så att den får mogna till sig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.