Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franska äppelmuffins

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Under en knaprig yta gömmer sig ett härligt innanmäte av äpple och nötter som fått låna smak av ingefära - sött och bittert i fin förening. Till dig som godkänner: Inte samma som de andra äppelmuffinsen som finns.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, florsocker, bakpulver och salt i en skål. Smula sönder matfettet i mjölblandningen och rör samman degen.
  2. Skala äpplet, skär det i små bitar och hacka ingefäran. Vispa samman ägg och mjölk och blanda det i degen tillsammans med äppelbitarna, ingefära och nötter. Rör samman smeten väl.
  3. Lägg smeten i små muffinsformar, 1 msk i varje. Grädda dem i 200 grader, 15-20 minuter tills de känns torra. Låt dem svalna en stund på bakgaller och servera den gärna ljumma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.