Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmuffins med smuldegstopping

(3 kommentarer)  
Äppelmuffins med smuldegstopping Äppelmuffins med smuldegstopping Äppelmuffins med smuldegstopping
  • Serverar: 14-16 portioner
Skriv ut

Muffins med stekta äppelklyftor, toppade med smuldeg

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Stek i smör med socker och kanel. Låt svalna.
  3. Smält smöret. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt smör, mjölk och mjöl blandat med bakpulver.
  4. Fördela smeten i muffinsbleck med formar. Lägg på äppelklyftorna.
  5. Smula ihop smör, havregryn, mjöl och socker. Fördela över muffinsen och grädda i ca 15 minuter.
  6. Lycka till! Njut

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • marielotta 8 september 2009

    Hej, dessa har jag näääästan bakat ;-) Jag och en väninna var på Coffeehouse och åt paj och den liknade detta recept, fast där vara marsansås emellan, så jag lade på det ovanpå muffinssmeten och sedan crunchen. Det blev mycket gott, men jag älskar ju vanlig smulpaj och föredra den...

  • EricaGrahn 25 september 2010

    Hej! :) Bakade dessa nyligen & säger bara: MUMS! Dom vart riktigt, riktigt goda och framför allt uppskattade bland lite äldre :) Serverade dessa med vaniljkräm/sås & det vart pricken över iet! :D

  • Gnormy 13 augusti 2011

    Underbart goda! Valde att hacka ner äpplena i små tärningar och det blev jättebra! Tack för ett kanonrecept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.