Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franskt grovt alpbröd

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme 35 minuter
Skriv ut

Enkelt gott och nyttigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll 3 dl kokande vatten över krosset och låt svälla 15 min.
  2. Lös jästen i det ljumma vattnet och blanda samman med olja, salt, honung samt mjöl och det uppsvällda krosset. Det blir en kladdig deg , så pudra över en näve mjöl och jäs ca 1 tim. under duk.
  3. Häll ut den kladdiga degen på plåt med bakpapper och grädda direkt i 275 grader, 10 min. Sänk därefter värmen till 225 grader, grädda ytterligare 25 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.