Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franskt valnötsbröd

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Om man tycker om valnötter

Ingredienser

Instruktioner

  1. -Värm upp vattnet och oljan till ljummigt. Smula jästen i en skål och rör ut med vattnet och oljan. Tillsät mjöl och salt. Göm lite mjöl till senare. Arbeta ihop degen och låt jäsa under bakduk i ca. 45 min.
  2. -Knåda degen på ett mjölat bakbord tills den känns smidig, ta om behov lite mer av mjölet och knåda in.
  3. - Värma upp ugnen på 200°C.
  4. -Hacka valnötterna och knåda in dem i degen, dela degen i två stycken (per 8 personer) och baka ut degen till runda limpor. Nagga bröden eller skär 3-4 tvärssnitt med en vass kniv och lägg dem på en eller två mjölat bakplåt.Strö lidt mjöl over og lad dem jäsa under bakduk i 30 minutter
  5. -Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter. Spreja med vatten under gräddningen, då får dem en knaprig yta och en fin gyllen färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.