Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasig fisk med örtig coleslaw

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

För att få till kålsalladens gröna färg behövs en matberedare eller stavmixer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Coleslaw:
  3. Strimla vitkålen, använd gärna en osthyvel. Skala och skär vitlöken i bitar. Mixa ihop ägg, vitlök, örter, vinäger och ½ tsk salt med stavmixer eller matberedare.
  4. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Blanda i citronskal och smaka av med ev mer salt. Blanda kålen med örtmajonnäsen.
  5. Torka av fisken med hushållspapper och skär den i portionsbitar. Lägg på en tallrik och krydda runt om med 1 tsk salt och 2 krm vitpeppar. Pressa över citronjuice.
  6. Vispa upp äggen och häll ut på en tallrik. Vänd först fisken i mjölet, sedan i äggen och sist i ströbrödet. Stek fisken i smör i en stekpanna tills den fått fin färg och är genomstekt, ca 4 minuter per sida.
  7. Servera med coleslaw och kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.