För att få till kålsalladens gröna färg behövs en matberedare eller stavmixer.
Instruktioner
- Tina fisken om den är fryst.
- Coleslaw:
- Strimla vitkålen, använd gärna en osthyvel. Skala och skär vitlöken i bitar.
Mixa ihop ägg, vitlök, örter, vinäger och ½ tsk salt med stavmixer eller matberedare.
- Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning.
Blanda i citronskal och smaka av med ev mer salt.
Blanda kålen med örtmajonnäsen.
- Torka av fisken med hushållspapper och skär den i portionsbitar. Lägg på en tallrik och krydda runt om med 1 tsk salt och 2 krm vitpeppar. Pressa över citronjuice.
- Vispa upp äggen och häll ut på en tallrik. Vänd först fisken i mjölet, sedan i äggen och sist i ströbrödet.
Stek fisken i smör i en stekpanna tills den fått fin färg och är genomstekt, ca 4 minuter per sida.
- Servera med coleslaw och kokt potatis.
Publicerat den
20 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar