Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasig pavlova med mandel och bär

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Marängtårta med grädde och rikligt med bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa äggvitorna, ättiksspriten och 1 dl socker fast med en elvisp, det ska gå att vända bunken upp och ner utan att det rinner ut. Vänd försiktigt ner resten av sockret och mandelspånen.
  3. Bred ut marängsmeten till en rundel, ca 25 cm i diameter på bakpappersklädd plåt. Gör en liten fördjupning i mitten.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 1½ timme. Ta ut marängen och låt svalna.
  5. Vid servering. Vispa grädden fluffig. Bred ut grädden på marängen. Strö över bären och garnera med citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.