- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Det är en fet pizza då det ska vara mycket pesto på. Mängden pesto kan man minska på om man vill. Det blir mycket smak ändå.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Rulla ut smördegen på en smord plåt och vik upp kanterna så att degen får en sarg som är ca 2 cm. Tryck till med en gaffel. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda degen i ungen ca 4-5 minuter. Ta ut plåten och höj värmen till 225°.
- Finhacka vitlöken. Skiva tomaterna. Skiva rödlöken och chilin tunt. Grovriv mozzarellan.
- Bred ut tomatpeston på degen. Fördela vitlök, rödlök. tomat, chili och oliver ovanpå. Klicka ut den gröna peston över och krydda med oregano. Strö på mozzarellan och parmesanen. Ringla lite olivolja över och krydda med lite salt och grovmalen svartpeppar.
- Grädda pizzan i ugnen i ca 15 minuter. Garnera med rucola.
Publicerat den
2 april 2017
Liknande recept
Skriv kommentar